Freek Vonk

Dr. Freek Vonk (1983) is een Nederlandse bioloog en wetenschapper. Vonk promoveerde in september 2012 aan de universiteit in Leiden op het proefschrift Snake evolution and prospecting of snake venom. Hij is onder andere verbonden aan Biodiversity Center Naturalis in Leiden en publiceert met regelmaat wetenschappelijke artikelen voor verschillende internationale vaktijdschriften, waaronder Nature en Proceedings of the National Academy of Sciences USA. Hij kreeg in 2012 de prestigieuze Eurekaprijs van NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) en de KNAW (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen) omdat hij zijn wetenschappelijk onderzoek op een uitstekende manier naar een breed publiek kan uit dragen.

Naar aanleiding van zijn mediaoptredens over zijn onderzoek werd Freek in 2012 door de Nederlandse Publieke Omroep gevraagd voor de presentatie van een televisieprogramma: ‘Freek op Safari’ (Zapp/VPRO). Vanaf dat moment heeft Freek verschillende programma’s gemaakt en gepresenteerd, waaronder ‘Freek in het Wild’ (2012 en 2013 voor Zapp/VPRO), Freeks Wilde Wereld (2014 en 2015 voor Zapp/VPRO), Freek Vonk in Australië (2014 voor BNN-VPRO), en Freek Vonk in Latijns Amerika (2015 voor BNN-VARA). Tevens werd hij vaste deskundige in ‘De Wereld Draait Door’. Zijn college voor DWDD University in 2014 trok ruim 1,5 miljoen kijkers naar NPO1.

Verder schrijft Freek onder andere voor National Geographic Magazine en TrosKompas.

Freek Vonk

Peter Adrichem

Peter Adrichem is een vooraanstaande mediaondernemer met twee decennia ervaring in uiteenlopende creatieve- en managementfuncties. Na zijn studie aan de filmacademie werkte Adrichem als freelance programmamaker voor radio en televisie. Zo was hij uitvoerend producent van het vermaarde Veronica-programma Countdown en was hij één van de bedenkers van Bart de Graaff’s BOOS. Nadat Adrichem de eigen productietak van RTL (thans RTL Productions) had opgezet, richtte hij samen met Jeroen van Baaren 625 TV Produkties op en begon kort daarna met Jeroen Pauw een tweede productiehuis, TVBV. TVBV produceert journalistieke, informatieve en personality driven programma’s. Bekende TVBV-titels zijn onder meer 5 Jaar Later, Pauw, Jinek, Goedemorgen Nederland, Stemwijzer en Lijst 0.

In 2009 werd Adrichem benoemd tot algemeen directeur van Endemol Nederland Mediagroep. In die functie gaf hij leiding aan de bestuurlijke integratie en centrale huisvesting van alle Nederlandse Endemol-bedrijven, alsmede aan hervormingen van productieprocessen en bedrijfsvoering. In 2012 trad Peter Adrichem op eigen initiatief terug uit de Directie van ENMG.

Adrichem was in 2013 Mediadirecteur ad interim bij de AVRO. Met zijn bedrijf ‘Adrichem Media Consultancy’ richt hij zich op interim management, media-advies, spreekbeurten en dagvoorzitterschappen. Sinds 2011 maakt Adrichem deel uit van de Commissie van Advies van de Nederlandse Film en Televisie Academie (NFTA).

Peter Adrichem

Remco van Puffelen

Remco van Puffelen combineert zijn werk voor TVBV sinds 2015 met de functie van Gedelegeerd Producent van Second Nature. Van Puffelen begon zijn carrière met de mooiste baan die televisie te bieden heeft: redacteur, en later regisseur van Yorin Travel. Als regisseur werkte hij  aan reality programma’s als Je Leven in de Steigers (Talpa) en Het Blok (Net5).

Daarna volgden uiteenlopende programma’s als regisseur en/of eindredacteur: RTL Travel Adrenaline, Lijst 0 (BNN) Mattheus Masterclass (EO), BZN nog 6 maanden (TROS), Holland’s Next Top Politician (BNN), Dierz (RTL4) en Dolfijnen in de hoofdrol (RTL4).

Met Bridget Maasland maakte Remco Hoe word ik een Gooische Vrouw?, Hoe word ik een New Yorkse Vrouw?, Hoe word ik mama in Amsterdam-Zuid?, Hoe word ik Gelukkig, Hoe vind ik een vent? en Hoe houd ik het spannend?

Voor Bridget’s bedrijf Haagse Bluf werd hij Gedelegeerd Producent, verantwoordelijk voor het hilarische reality reisprogramma Wie is de reisleider (RTL5) en het spraakmakende Veronica’s Nachtwacht (Veronica). In die jaren ontwikkelde Remco zich steeds meer tot een scherpe programma-ontwikkelaar, o.a. bij Endemol.  Sinds 2014 is hij als Creative Head verbonden aan TVBV, waarvoor hij ook regisseert (De Sterren van Bethlehem, EO) en eindredactie doet (Typisch Nederlands, VARA).

Remco van Puffelen
Gedelegeerd producent

Peter Paskamp

Peter Paskamp begon zijn carrière bij SNP Media. Destijds dook hij als stagiair al de bush in voor het programma De Tuinruimers (SBS). Paskamp deed vervolgens ervaring op bij verschillende producenten in uiteenlopende genres. Variërend van reality programma’s als Barbie’s Bruiloft, Oh, Oh Cherso, Obese (allen voor RTL) en Zorgeloos Verliefd (SBS) tot studio projecten als Voor Je Moeder (SBS) en diverse commercials. Daarnaast werkte hij mee aan informatieve programma’s als Puberruil (KRO), How Do They Do It (Discovery Channel) en  Kleine Baby’s, Grote Zorg (SBS).

In 2013 kwam Paskamp in dienst van TVBV, waar hij als producer betrokken was bij meer journalistieke programma’s als Jinek (KRO), 5 Jaar Later (NTR), Typisch Nederlands (VARA) én Freek Vonk in Australië (BNN). En misschien is daar zijn hang naar meer inhoudelijke programma’s en dan bij voorkeur midden in de wildernis wel geboren…

We zouden Paskamp tekort doen als we hem hier sec als producer zouden introduceren. Hij is minstens zo reislustig als gedreven als het gaat om het vinden van gedetailleerde informatie uit de meest uiteenlopende hoeken van de wereld. Een zeer welkome kwaliteit bij de producties van Second Nature die veelal op locatie in het buitenland en niet altijd onder de meest ideale omstandigheden worden gedraaid.

Peter Paskamp
Producer

Marjolein den Dekker

Den Dekker heeft een journalistieke achtergrond, wat haar nieuwsgierigheid en kritische blik verklaart. Naast en net na haar studies deed ze al redactionele klussen voor dagbladen, festivals, tijdschriften en diverse websites. Na een reis door India ging ze bij Getaway Travel aan de slag om haar passie voor reizen en journalistiek te combineren. Daar was zij als eindredacteur verantwoordelijk voor alle inhoud van verschillende online reismagazines als Afrika.nl, Azie.nl en Indonesie.nl. Voor werk en in haar vrije tijd reisde ze naar diverse uithoeken van de wereld.

Daarna maakte den Dekker de overstap naar televisie. Bij TVBV werkte ze als redacteur aan programma’s als Sterren van Bethlehem (EO), Typisch Nederlands (VARA) én Freek Vonk in Australië (BNN). Den Dekker is vanwege haar gedegen research en voorbereiding van onschatbare waarde voor de programma’s die binnen Second Nature worden geproduceerd.

Marjolein den Dekker
Redacteur